W mojej opinii zdecydowanie warto zwrócić uwagę na takie propozycje jak dachówki, ponieważ wiem jak wielką udręką jest blacha i ile trzeba włożyć w to prac aby m.in utrzymać ich piękny wygląd. Przy dachówce Turmalin w glazurze Topline mam spokój na dekady nie ma czegoś takiego jak mech na dachówce czy jakiekolwiek zabrudzenia ze względu na zabezpieczenie angobą.
Zabierając się za dach i wybierając dobre pokrycie dachowe oraz akcesoria i izolacje zdecydowanie jestem na wyborem producenta Braas, który moim zdaniem jest zdecydowanym numerem jeden jeżeli chodzi o jakość, piękne modele i bardzo dobre ceny, dzięki temu dach z jednej ręki pozwala na załapanie się na 15 letnią gwarancję systemową. Nie zapominając, że od początku listopada do końca stycznia na promocji złapiecie dachówki cementowe - Bałtycka, Celtyka oraz Teviva Cisar.
W takim razie koniecznie zwróćcie uwagę na ofertę przygotowaną przez producenta Braas i tutaj poszedłbym w cięższe rozwiązanie czyli dachówkę cementową, która jest trwała, piękna i do tego też dużo cięższej ją uszkodzić niż blachę. Ja zwróciłbym szczególną uwagę na modele z zimowej promocji czyli Teviva, Bałtycka oraz Celtycka :)
Wysłany: 2024-11-12, 18:49
Prawo budowlane nie określa wprost w jaki sposób poszczególne elementy konstrukcji dachu, mają być ze sobą połączone, ponadto przy ich tworzeniu bardzo często nie ma na miejscu projektanta. Właściciel budynku nie koniecznie musi znać się na tej materii, a inwestor – szuka oszczędności. I w taki sposób koło się zamyka. Jakie więc pokrycie wybrać i co sądzicie o takich poradach - https://www.bmigroup.com/...a-czy-betonowa/?
Rozwiązaniem naprawdę praktycznym jest dachówka ceramiczna, np. Roben. Zerknijcie na https://klinkierbud.pl/. Mają szeroką ofertę. Do tego towar jest dostępny, więc nie będziemy czekać nie wiadomo ile