Forum Budowlane  Strona Główna Forum Budowlane
Forum Budowlane

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Bezprzewodowy dzwonek do drzwi
Autor Wiadomość
beza

Dołączył: 02 Lip 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-07-06, 21:30   Bezprzewodowy dzwonek do drzwi

Czy ktoś ma zamontowany bezprzewodowy dzwonek do drzwi? Nie mam możliwości poprowadzenia kabli w taki sposób, aby nie szpeciły klatki schodowej i pomyślałam, że to może być całkiem dobre rozwiązanie. Drogie to to nie jest, w sklepie Wasserman.pl znalazłam za 27 złotych, ale czy skuteczne? Jakie są Wasze doświadczenia?
 
     
REKLAMA 

Dołączył: 29 Sty 2010
Posty: 80
Wysłany: 2010-07-28, 18:58   

 
     
Dar-Bud SIPs 
Młodszy budowlaniec

Dołączył: 29 Sty 2010
Posty: 80
Wysłany: 2010-07-28, 18:58   

Witam.
Z większością urządzeń bezprzewodowych są dwa notorycznie powtarzające się problemy.
-Słabe baterie- co często wiąże się z irytacją gości :lol:
-Zbyt długi dystans pomiędzy nadajnikiem radiowym zamontowanym w przycisku a odbiornikiem w dzwonku. (tak jak wyżej, dzwonek po prostu nie działa).

pozdrawiam
_________________
meega.us
meega uk
meega au
 
     
malti
Nowicjusz

Dołączył: 12 Sie 2010
Posty: 27
Wysłany: 2010-08-17, 08:31   

Ja sądzę, że jednak bezprzewodowy dzwonek do drzwi sprawdzi się najlepiej. nigdy nie stosowałam innego i jestem bardzo zadowolona.
 
     
Dar-Bud SIPs 
Młodszy budowlaniec

Dołączył: 29 Sty 2010
Posty: 80
Wysłany: 2010-08-21, 09:06   

Witam nie twierdze że dzwonek bezprzewodowy jest zupełnie nieużyteczny, wręcz przeciwnie- świetnie sie sprawdza w mieszkaniach w bloku gdzie nadajnik jest po jednej stronie drzwi a odbiornik po drugiej (pod warunkiem że pamiętamy o sprawdzaniu baterii).
Natomiast gorzej już działał w moim przypadku, gdzie nadajnik umieszczony przy drzwiach na zewnątrz domu a odbiornik-(dzwonek) umieszczony na klatce schodowej na pierwszym piętrze (w linii prostej pomiędzy nadajnikiem a odbiornikiem stoją 2 ściany jedna 45cm-zewnętrzna i ściana nośna klatki schodowej około 30cm.
Niestety tylko w tym miejscu domu było by słychać dzwonek we wszystkich jego pomieszczeniach (stare budownictwo- dom 3 piętrowy)

pozdrawiam
_________________
meega.us
meega uk
meega au
 
     
linkin 
Nowicjusz

Dołączyła: 29 Lis 2010
Posty: 25
Wysłany: 2011-01-03, 11:58   

Również zastanawiałam się nad zakupem tego typu dzwonka, ale właśnie to ciągłe wymienianie baterii skutecznie mnie odstraszyło. Wolę jednak stary, dobry dzwonek, który nie robi mi żadnych niespodzianek i zawsze informuje o nadchodzących gościach.
 
     
Eccelent
Budowlaniec

Dołączył: 10 Kwi 2010
Posty: 134
Wysłany: 2011-03-21, 11:05   

Wg mnie to dobre rozwiązanie,w końcu niczym nie ryzykujemy a mozemy tylko zyskac. Nie miałem stycznosci z takim dzwonkiem,wiec nie wiem na jak długo starczają baterie ale myślę że nie jest tak źle i nie ma żadnych problemów.
_________________
http://meega.net
http://meega.de
http://meega.us
http://meega-uk.com
 
     
sadzonka
Nowicjusz

Dołączył: 01 Maj 2011
Posty: 17
Wysłany: 2011-05-03, 19:06   

27 złoty to nie majątek.kup ,wypróbuj i napisz jak się sprawdza
 
     
maksimus
Nowicjusz

Dołączył: 08 Kwi 2011
Posty: 14
Wysłany: 2011-05-10, 09:43   

to jest bardzo fajne rozwiązanie, a i baterie wystarczają na długo bo przecież dzwonka nie używa się tak jak światła
_________________
Piece nadmuchowe
 
     
karmel
Nowicjusz

Dołączył: 25 Lip 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-07-25, 13:42   

Ostatnio zamontowałem taki dzwonek na zewnątrz przy bramce. Jak na razie działa bez zarzutów. Jestem bardzo zadowolony z takiego rozwiązania, bo nie musiałem się martwic o połączenie kablem, co byłoby w tej sytuacji bardzo skomplikowane.
_________________
Największy wybór mieszkań tylko na stronie: http://www.epd.net.pl/
 
     
JMD_com_pl
Nowicjusz

Dołączył: 31 Maj 2012
Posty: 42
Wysłany: 2012-07-30, 11:23   

Jeżeli montujemy go przy samej bramce- wg mnie świetne rozwiązanie,w ten sposób będziemy szybko poinformowani o tym czy ktoś idzie,to ułatwia kontakt.
_________________
www.jmd.com.pl - wkręty, śruby, kołki, zamocowania, elektronarzędzia.
 
     
budwoman 
Wszechwiedzący

Dołączyła: 22 Lip 2014
Posty: 591
Wysłany: 2017-11-14, 08:13   

Moim zdaniem to świetne rozwiązanie. Nie trzeba martwić się o prowadzenie kabli itp.
 
     
sevelle dio 
Wszechwiedzący

Dołączyła: 18 Gru 2012
Posty: 675
Wysłany: 2017-11-14, 08:39   

Zawsze można też zamontować dzwonki bezprzewodowe, które znajdziecie na homebook.pl/produkty/dzwonki. Wtedy już w ogóle nie trzeba martwić się o poprowadzenie okablowania. A funkcjonalność takiego dzwonka jest równie wysoka, co tradycyjnego.
 
     
karolko 
Nowicjusz
karolko

Wiek: 40
Dołączył: 21 Cze 2017
Posty: 21
Wysłany: 2017-11-30, 20:33   

My mamy taki prosty Xblitz Kinetic, ma do wyboru prawie 60 melodii ( na kazdy tydzien roku można inną właczyć :D ) a poza tym fajnie głosno działa nie zacina się i elegancko wygląda
 
     
Alkampolska_pl 
Nowicjusz

Dołączył: 04 Gru 2017
Posty: 13
Wysłany: 2017-12-04, 08:58   

Koszt kupna takiego dzwonka bezprzewodowego jest naprawdę bardzo niski, a to dużą wygoda i prosty montaż więc moim zdaniem jak najbardziej warto.
_________________
www.Alkampolska.pl
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

| | | Darmowe fora | Reklama
Strony Partnerskie: • Next-ImmoNext-jobs24.comOgłoszenia e-gratka.infoMeega.plNeeon.plNext-Cars24.com
Strona wygenerowana w 0.07 sekundy. Zapytań do SQL: 12