Zwróciłbym uwagę na farbę. Musi być hipoalergiczna i ogólnie nie sprawiać problemów. Nie warto na farbie oszczędzać, nawet lepiej odpuścić jakieś dekoracje, a kupić dobrą farbę. Polecam Magnat Sypialnia Pokój Dziecka. Poprawia jakość powietrza obniżając praktycznie do 0 poziom szkodliwego dla zdrowia formaldehydu, który znajduje się np. w meblach czy panelach.
Ostatnio coraz modniejsze są Napisy 3D na ścianę, a szeroki wybór modeli oraz cytatów możesz znaleźć w ofercie sklepu SW-Decore ( swdecore.pl ) wykonane sa z wysokiej jakości czarnego tworzywa sztucznego. A zastosowanie ich np. w sypialni bądź salonie będzie strzałem w dziesiątkę :)
Jeżeli nie macie pomyslu na wystrój swojego domu moze po prostu poszukajcie inspiracji w internecie? Jest wiele blogów, sklepów internetowych gdzie można zaczerpnąć inspiracji albo i nawet wykorzystac już gotowe pomysły innych, to tez nie jest nic złego :) Mi w sumie pomógł sklep https://carpetoutlet.pl Znalazłam tam sporo praktycznych i eleganckich dywanów do swojego mieszkania