Planując remont kuchni zastanawiam się nad wyborem kuchenki gazowej. Mam dylemat odnośnie wyboru kuchenki wolnostojącej, a tej w zabudowie. Jakie macie u siebie? A może kuchenki gzowe to przeżytek i warto postawić na indukcje?
Kuchenki gazowe to cały czas urządzenia na czasie. Z biegiem lat zadbano o ich wysoki stopień bezpieczeństwa i nowoczesny wygląd. Moim zdaniem lepiej w nowej kuchni będzie się prezentować taka kuchenka w zabudowie, stworzy lekką linię.
U mnie Solgaz. Może nie wszystkim pasuje i się podoba to rozwiązanie ale mam. I prawdę powiedziawszy to nie wiem czemu ma się nie podobać. Wyglada fajnie. A gazowe jest całkiem ok. Ja lubię gotowanie na gazie. A to, jak to wykombinowali w solgazie z tymi palnikami pod szkłem to jestem pod wrażeniem.
U mnie Solgaz. Może nie wszystkim pasuje i się podoba to rozwiązanie ale mam. I prawdę powiedziawszy to nie wiem czemu ma się nie podobać. Wyglada fajnie. A gazowe jest całkiem ok. Ja lubię gotowanie na gazie. A to, jak to wykombinowali w solgazie z tymi palnikami pod szkłem to jestem pod wrażeniem.
To rozwiązanie jest bardzo nowatorskie i wygląda super. Który rodzaj kuchenki posiadasz i czym one się tak naprawdę różnią od tej nowej?
U mnie Solgaz. Może nie wszystkim pasuje i się podoba to rozwiązanie ale mam. I prawdę powiedziawszy to nie wiem czemu ma się nie podobać. Wyglada fajnie. A gazowe jest całkiem ok. Ja lubię gotowanie na gazie. A to, jak to wykombinowali w solgazie z tymi palnikami pod szkłem to jestem pod wrażeniem.
To rozwiązanie jest bardzo nowatorskie i wygląda super. Który rodzaj kuchenki posiadasz i czym one się tak naprawdę różnią od tej nowej?
Innova. Ma ciekawe funkcje. Rozbudowane. Optimex też ciekawy ale już trochę uboższy. Na GPC nie patrz, bo to ich najstarsza wersja i słaba już. Nie warto.
Kuchenki gazowe Solgaz to przykład jaką metamorfozę przeszła tradycyjna kuchenka. Warto inwestować w nowoczesność bo zazwyczaj to lepsza funkcjonalność i oszczędność. Innova czyli ich najnowszy model jest dopracowany pod względem wielkości, cichości pracy oraz wytrzymałości.
Ja tam jestem zadowolony. Fajnie to działa. Cicho (Innova) i całkiem funkcjonalnie. Od razu podpowiem, że warto pomyślec o tym dodatkowym zasilaczu zapasowym, co to producent ma w ofercie. Przydaje się w momencie, jak zabraknie pradu. A teraz mamy takie zmiany pogodowe, że to sie po prostu staje, wiec warto dołożyć te 200 zł do tego małego urządzenia. I tak będzie w zabudowie i nie bedzie go widać.
Ja tam jestem zadowolony. Fajnie to działa. Cicho (Innova) i całkiem funkcjonalnie. Od razu podpowiem, że warto pomyślec o tym dodatkowym zasilaczu zapasowym, co to producent ma w ofercie. Przydaje się w momencie, jak zabraknie pradu. A teraz mamy takie zmiany pogodowe, że to sie po prostu staje, wiec warto dołożyć te 200 zł do tego małego urządzenia. I tak będzie w zabudowie i nie bedzie go widać.
To do tych kuchenek można dokupić dodatkowe wyposażenie? Nie wiedziałem nawet w sklepie mnie o niczym takim nie poinformowano. No cóż musze poszukać i zaznajomić się jak to działa bo u mnie na wsi bardzo by się to przydało gdyż często wyłączają prąd.
Warto zatem przejrzeć cała ofertę lub skontaktować się z producentem by podpytać i dowiedzieć się o możliwości jej rozbudowy i udogodnieniu jakim jest ten zasilacz sieciowy. W przypadku gdy często w okolicy nie ma prądu to taka funkcjonalność jest niezastąpiona.
Jeśli będziecie się pozbywać starych sprzętów, to zlećcie to zewnętrznej firmie - przecież to nie może stanąć koło kosza, trzeba to załatwić zgodnie z prawem. W Świdniku zamówiliśmy ich - https://odbiorydomowe.pl/ Ustaliliśmy godzinę, podjechali, mieli swój sprzęt i to zabrali z mieszkania. Obowiązek z głowy, sprawa załatwiona. Nie bawcie się w takie tematy na własną rękę - szkoda czasu.
Warto zatem przejrzeć cała ofertę lub skontaktować się z producentem by podpytać i dowiedzieć się o możliwości jej rozbudowy i udogodnieniu jakim jest ten zasilacz sieciowy. W przypadku gdy często w okolicy nie ma prądu to taka funkcjonalność jest niezastąpiona.
Sensowna porada. Z prądem bywa różnie, a ostatnie wiatry, burze i upały raczej nie poprawiają sytuacji. Dlatego tez wolę mieć wersje gazowa niż indukcję. Bo jakoś tak bezpieczniej. A jak czytałam na stronie Solgazu, to rozwiązanie z baterią wystarcza na ponad dwa dni gotowania, wiec całkiem fajnie.
Zaskakująca ta płyta gazowa i czytając wypowiedzi warta zainteresowania. Prezentuje się doskonale zatem do nowoczesnych kuchni będzie pasować jak ulał.
Teraz przez internet kupimy wszystko, w tym też ubrania https://riverbed.pl/ Jest to niesamowicie proste i wygodne. Można spoglądać na to, co jest w sieci.
Warto zatem przejrzeć cała ofertę lub skontaktować się z producentem by podpytać i dowiedzieć się o możliwości jej rozbudowy i udogodnieniu jakim jest ten zasilacz sieciowy. W przypadku gdy często w okolicy nie ma prądu to taka funkcjonalność jest niezastąpiona.
Sensowna porada. Z prądem bywa różnie, a ostatnie wiatry, burze i upały raczej nie poprawiają sytuacji. Dlatego tez wolę mieć wersje gazowa niż indukcję. Bo jakoś tak bezpieczniej. A jak czytałam na stronie Solgazu, to rozwiązanie z baterią wystarcza na ponad dwa dni gotowania, wiec całkiem fajnie.
Patrząc na zapowiedzi ograniczenia użytkowania energii to rozwiązanie jest złotym środkiem by móc korzystać z płyty gazowej i być samowystarczalnym.
Dokładnie. Podział mediów jest po prostu bardziej sensowny. Bezpieczny. Jest gaz jest i prąd. Można korzystać z obu. A Solgaz ma jeszcze coś takiego, jak zasilanie awaryjnie do płyt. By działało jak nie ma prądu. Bo jakby nie patrzeć to elektronika obecnie jest w każdej płycie. Zabezpieczenia, sterowanie, zapalanie itd.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach