WItam. Wybieramy się z koleżankami do Sopotu na weekend i chcemy odwiedzić jakąś dobrą knajpkę z sushi. kolega polecił mi świetne miejsce http://www.bunnyhandroll.pl/ znacie?
Ostatnio zmieniony przez donuta 2019-04-30, 17:08, w całości zmieniany 1 raz
REKLAMA
Dołączył: 20 Kwi 2019 Posty: 6
Wysłany: 2019-04-23, 10:01
Ostatnio zmieniony przez alllos 2019-04-30, 17:08, w całości zmieniany 1 raz
Wyjątkowym miejscem, które warto jest odwiedzić jest restauracja https://kokusushi.pl/sushi-bary/ul-sienkiewicza-3-bialystok/. Są oni największą siecią Sushi barów w Polsce gdzie nie tylko możesz skosztować wyśmienitych specjałów w lokalu ale także skorzystać z opcji dowozu. Dania które widnieją w ich karcie wykonane są z wysokiej jakości składników i potwierdzam że z całą pewnością ich smak przypadnie Wam do gustu. Szczerze polecam.
Jeżeli macie ochotę na dobre sushi to polecam firmę https://sushifoodfactor.pl/sushi-z-zabki/ . Koniecznie sprawdźcie sushi z Żabki. Jest to potrawa, która z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom azjatyckiej kuchni. W sushi, oprócz ryżu namoczonego w occie ryżowym z dodatkiem cukru, znajdują się także świeże warzywa i owoce morza – najczęściej są to różne gatunki surowych ryb, surimi oraz krewetki.
Coraz więcej jest restauracji sushi, gdzie można dobrze zjeść, próbując prawdziwej japońskiej kuchni. Idąc jednak do takiego miejsca, trzeba też wiedzieć, jak się zachować, zobacz, jakie są obowiązujące zasady savoir-vivre, co powinno znacznie uprzyjemnić pobyt w takiej restauracji. Ogólnie idąc do miejsca publicznego zawsze warto wiedzieć, co wypada, a czego nie wypada robić.
johns.isaiah
Wiek: 33 Dołączyła: 16 Sie 2023 Posty: 3 Skąd: Warszawa
Aby przygotować wegańskie sushi, należy najpierw przygotować ryż sushi, który jest klejącym się ryżem z dodatkiem octu ryżowego i cukru. Następnie na arkuszach nori układamy cienką warstwę ryżu i dodajemy ulubione nadzienie, takie jak pokrojone warzywa, grzyby czy tofu. Następnie zwinąć sushi za pomocą maty bambusowej, starając się utrzymać ją w zwartej formie. Gotowe rolki kroi się na kawałki i podaje z sosem sojowym, wasabi i marynowanym imbirem. Wegańskie sushi to nie tylko zdrowa alternatywa, ale także kreatywna forma gotowania, która pozwala eksperymentować z różnymi składnikami i smakami, aby stworzyć unikalne i apetyczne danie. https://sushifoodfactor.pl/marynowana-rzodkiew-japonska-daikon-do-czego-stosowac/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach